The Adjustment Bureau [Sorsügynökség] (2011)

8, Júl, 2011

adj.jpg

Könnyed délutáni/esti kikapcsolódásra vágytunk, így bizakodva ültünk le elé.

IMDb 7.1-es átlag 36.741 szavazat mellett az nem rossz. Nos, elméletileg ez egy romantikus sci-fi thriller, a romantika miatt páromat rá tudtam venni, hogy nézzük meg közösen. Ő szereti a (jó) romantikus filmeket, és el is tudja hamar dönteni, hogy szerinte jó-e, vagy sem.
Én meg izgatott voltam a sci-fi thriller tag-ek miatt, na meg azért, mivel Philip K. Dick egyik írása az alapja (Adjustment Team - 1954, angolul letölthető INNEN). És egész jó filmadaptációk születtek már eddig: Blade Runner (1982), Total Recall (1990), Minority Report (2002), hogy csak a legjobbakat említsem. Egy sci-fi kedvelő ezen nevek után leül és várja a csodát.

Nos, a film első felében nem igazán történik semmi, és minden egészen lassú, vontatott. Párom kb fél óra után megunta, nekem ~45 perc után jött az első “hullámvölgy”, igaz, addig se kötött le, csak reménykedtem, hátha jobb lesz. Adott egy viszonylag jó sztori, ami igazából innen-onnan lett összeollózva (Matrix, Dark City, Inception) megspékelve egy kis romantikával, ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni. A vége felé egy kicsit begyorsul, a végkifejlet talán túl gyors is.
A filmet átjárja a humor egy kicsit, és vígjáték tag hiányában elképzelhető, hogy nem direkt akarták így.

IMDb link

Értékelés
Színészi játék:  st.jpgst.jpgts.jpgts.jpgts.jpg na.jpg
Látvány:           st.jpgst.jpgts.jpgts.jpgts.jpg
Hangzás:          st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Romantika:       st.jpgst.jpgts.jpgts.jpgts.jpg
Sci-fi:                st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Thriller:             ts.jpgts.jpgts.jpgts.jpgts.jpg
Összhatás:       st.jpgst.jpgts.jpgts.jpgts.jpg

Pro:

  • a sztori jó lenne

Kontra:

  • lassú, vontatott
  • hol a thriller???

Trailer: