Meet Monica Velour [Félédes álom] (2011)

30, Okt, 2011

monica2.jpg

Könnyed esti romantikus nevetésre vágytunk, nem feltétlenül azt kaptuk… hanem sokkal, de sokkal többet!

Kim Catrall neve sokaknak ismerősen csenghet a Szex és New York miatt. Ebben a filmben is van egy kicsi Szex és New York! Bevallom őszintén nem vagyok/voltam rendszeres nézője a sorozatnak, de ami részeket láttam, azokból jópár tetszett is. Vígjátéknak indul, de kőkemény társadalomkritika, és a végén ott állsz(ülsz) és agyalsz rajta. Persze lehet nem így kellene nézni, de nekem így jön át.

Ezzel a filmmel sincs másképp. Viccesen indul, már-már groteszken, aztán amikor megkapod tőle az első ütést a gyomrodba, azt mondod: azta!
A színészek, Kim Catrall és Dustin Ingram zseniálisak. Nem tudom honnan szedték elő Dustin Ingram-et, nem sokat hallottam róla, inkább sorozat epizodista számomra ismeretlen művekben, de nem tudtak volna jobb színészt találni erre a szerepre. Esetlenségből, az életre alkalmatlanságból csillagos ötös, a lehető legjobb értelemben. Kim Catrall hozza a tőle elvárhatót, kisiklottságból, kiégésből jeles.
Brian Dennehy pedig igazi csemege!

A film nagyon egyszerű dologról szól: a boldogság kereséséről. Megspékelve egy kis “az elérhetetlen utáni vágy“-gyal, és egy csipet “sose add fel az álmaidat“-tal, nem teljesen megszokott tálalásban. Rendkívül megható és magával ragadó alkotás, nem tudom itthon mekkora visszhangja van, de mindenképpen nagyobbat érdemelne.

Nem nevezhető klasszikus romantikus vígjátéknak, mivel nem az. Csak annyira romantikus és vicces, ironikus és groteszk, amennyire az élet maga. Szerencsére (a filmben) tökéletes a keverék.
Sokkal több hasonló alkotás kellene.

Egy picit talán lehetett volna hosszabb a vége, a film “levezetése”, de így sem fog csalódást okozni.

Ajánlott, de úgy érzem nem mindenkinek. Bár páromnak, aki “hardcore” romantika szerető filmek terén (és így titokban az ő reakcióit is szoktam figyelni az ilyen stílusú filmeknél) nagyon tetszett.

IMDb link

Értékelés
Színészi játék:  st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgst.jpg a.jpg
Poénok:            st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Romantika:       st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg
Hangzás:          st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Összhatás:       st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg

Pro:

  • nagyon magával ragadó
  • elnagyoltan életszagú
  • finom iróniával fűszerezve

Kontra:

  • rövid a vége, a levezetés

Trailer:

Új hozzászólás

Töltsd ki az alábbi űrlapot hozzászólás küldéséhez