Priest (2011)

3, Júl, 2011

priest.jpg

Ismét egy olyan film, amit elég rendesen lehúztak. Nézzük csak, miről is van szó.

Adott egy képregény (pr_kor.jpg (Peu-ri-seu-teu), Min-Woo Hyung műve 1998-ból), aminek az alkotóját (saját elmondása szerint) a Blood című számítógépes játék inspirálta. Szerettem a játékot nagyon, szóval eddig ígéretesnek tűnik.

Beszereztem a képregényt, és nagyon tetszik. Hasonlít a Vampire Hunter D-re, a Hellsing-re, akinek ezek tetszenek annak a Priest képregény is fog, illetve a film is. Még nem jutottam a végére, de annyi bizonyos, jócskán elhajlik a film tőle.

!SPOILER! !SPOILER! !SPOILER! !SPOILER!
A képregényben a főhős, Ivan, egy halhatatlan pap (egyezséget kötött Belial-al bosszúért cserébe) aki a filmben kb a főgonosznak, Black Hat-nek felelhetne meg, külseje és pár tulajdonsága alapján.
!SPOILER! !SPOILER! !SPOILER! !SPOILER!

Pár kép az igazi Pap-ról:
priest3.jpg

És akkor a filmről…
Adott egy jól felépített, komor tónusú világ, posztapokaliptikus, vagyis helyesebben posztvampokaliptikus. A látvány is nagyon ott van. A lények kidolgozottak, egy-két suta mozdulattól eltekintve hihetően mozognak. Nagyobb bakival/blődséggel nem találkoztam a filmben, mondjuk nem is kerestem direkt, mert lekötött.

!SPOILER! !SPOILER! !SPOILER! !SPOILER!
Megemlíteném azért a elektromos (napelemmel tölthető) motort, ami nitrózható (wtf??), illetve van egy kődobálós jelenet ami azért ellent mond a fizika törvényeinek (ha csak nem dobjuk iszonyat nagy erővel…).
!SPOILER! !SPOILER! !SPOILER! !SPOILER!

Látványos az akció, tetszik a főhős, kicsit olyan: Resident Evil meets The Good, the Bad and the Ugly meets Dark City. A történet sajna klisészerű, röviden összefoglalva: családi dráma - cserben hagylak, elrabolnak, rájössz, megmentelek. De ez nem sokat vesz el az értékéből.

Összességében egy nézhető, élvezhető keveréket kapunk (horror, sci-fi, western), aminek reméljük nem szakad vége ennyivel, és lesz folytatása.

Mindenképpen ajánlott!

IMDb link

Értékelés
Színészi játék:  st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg up_skel.jpg
Látvány:           st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg
Hangzás:          st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg
Összhatás:       st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg

Pro:

  • vér, bár csak PG-13
  • komor világ
  • ronda lények

Kontra:

  • pár baki
  • kérdés mennyire maradandó a keverék

Trailer:

És a végére egy kis fun:
fun.jpg