Hanna [Hanna - Gyilkos természet] (2011)

30, Júl, 2011

hanna.jpg

Vártam már a filmet, a trailereket rongyosra néztem.
A film nagyon jó…

… lehetett volna.

De kezdjük az elején, a sztorival. Aki látta az Elfen Lied című animét, az felfedezhet egy nagyon pici hasonlóságot. Személy szerint ezért vártam annyira a filmet. Sajnos véres jeleneteket nem kapunk, sőt, nagyon vissza van véve a paradicsomléből (PG-13). Szóval adott egy jó történet, a főszereplő Saoirse Ronan nagyon illik a képbe, gyakorlatilag egymaga elviszi az egész filmet. Azért is, mert a többiek finoman szólva nem túl hitelesek. Eric Bana nem győzött meg, és Cate Blanchett meg a Gyűrűk Urában félelmetesebben nézett ki, anak ellenére, hogy ebben a filmben alakítja a főgonoszt.

Kapunk a filmhez The Chemical Brothers zenei aláfestést is. Sajnos ez sem túl meggyőző. Van nagyon sok jelenet, ahol 100%-ban el van találva a zene, viszont kb ugyanennyi, ahol oda nem illő. Néha azt kérdezgeted magadtól: ez most háttérzaj, vagy zene? (zene lesz) máskor meg az ember agya szép lassan, cseppfolyós állapotba kerül és kifolyik a füleken… (pl faházas támadós jelenet).

Adva van egy viszonylag jó alapsztori, egy 100%-ban jól teljesítő főszereplő, és mintha a készítők mindent elkövettek volna, hogy elrontsák a filmet. Az embernek az az érzése támad, hogy összevissza ugrálunk céltalanul. Sok idegesítő részt sikerült belepakolni.

A filmben nincs igazán csavar sem. Persze próbálkoztak, de ami a csavar lenne, az az 5. perctől nyilvánvaló, max nem mondja ki senki hangosan. Hiányoltam a miérteket, kicsit bővebb háttérsztorit, illetve a lezárást.

Az értékeléssel bajban vagyok. Hanna ugyanis mindezen negatívumok ellenére egyedire sikerült. Én biztosan egy “pszichopata tömeggyilkos mészáros, öljünk meg mindenkit aki nem aranyos kis erdőben élő szőrös állatka” vonalat követtem volna, rengeteg vérrel és felesleges brutalitással. Ehelyett kapunk egy inkább művészfilmre hajazó thriller-akció elegyet, ami valójában egyik sem igazán.
Nem tudom igazán mihez hasonlítani. Egyszer érdemes megnézni, ha az ember fogékony a művészi megvalósításokra és valami egyedit akar látni.

IMDb link

Értékelés
Színészi játék:  st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Akció:               st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Thriller:             st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Hangzás:          st.jpgst.jpgts.jpgts.jpgts.jpg
Összhatás:       st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg

Pro:

  • a főszereplő

Kontra:

  • az összes többi szereplő
  • sok helyen idegesítő zene
  • folyamatos hiányérzet a film alatt

Trailer: