The Lincoln Lawyer [Az igazság ára] (2011)

29, Okt, 2011

lincoln.jpg

Nagyon kellemes csalódás volt a film!

A könyvadaptációk, valljuk be, vagy nagyon jól szoktak sikerülni, vagy nagyon rosszul, bár lehet csak nekem vannak ilyen szélsőséges tapasztalataim, mindenesetre óvatosan álltam hozzá a filmhez.
Micheal Conelly egyik regénye már megélt egy megfilmesítést Clint Eastwood rendezésében és főszereplésével, Blood Work (Véres munka) címmel (azonos az író művének címével), ami egész jóra sikerült. Persze Clint régi nagy kedvenc. Conelly művei amúgy nem ismeretlenek idehaza, könnyen beszerezhető a jelen film alapjául szolgáló is (Alexandra webshop)

Talán nem lesz túlzottan nagy spoiler, a film címére az első percekben, még az introban fény derül. A szemfülesebbek pedig már a plakátról rájöhetnek.

Matthew McConaughey eléggé odatette magát a szerepben. Remekül játssza az ügyvédet. A többi szereplő is hiteles, nem lóg ki senki a sorból. A film közel két órás, és annak ellenére, hogy nincsenek benne gyors fordulatok, nem tűnik lassúnak. Mindennek megvan benne a maga ideje. Sajnos negatívumként fel lehet hozni, hogy eléggé kiszámítható, bár ezért lesz egy kis csattanó a végén.

Mindenképpen ajánlott megnézni, erőszakmentesen szórakoztató film, olyan, mintha egy hosszabb NCIS vagy hasonló nyomozós sorozatot néznénk, bár ez egy kicsit durva hasonlat.

IMDb link

Értékelés
Színészi játék:  st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg a.jpg
Krimi:                st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Thriller:             st.jpgst.jpgts.jpgts.jpgts.jpg
Akció:               st.jpgst.jpgts.jpgts.jpgts.jpg
Hangzás:          st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Összhatás:       st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg

Pro:

  • jó sztori
  • hiteles színészek

Kontra:

  • picit kiszámítható

Trailer: