V (2009)

7, Júl, 2011

v-poster-nov-3.jpg

Régóta szemezgettem a sorozattal, de a “túl sok” pozitív kritika miatt nem mertem nekiállni.
Már-már gyanús volt. Ha valamit nagyon lehúznak, vagy agyonhypeolnak az nem feltétlenül reprezentatív.

A sorozat az 1984-es V remakeje, de több helyen eltér tőle, az alapszituációt kivéve.
Elkezdtem nézni, és szinte odaszögezett a TV elé. Kevés sorozat képes erre (Prison Break, Dexter), ha nem lettem volna fáradt, az első évad egyhuzamban lement volna. 5 rész ment le, így fokozatosan fog megszületni az értékelés, a végleges az utolsó rész után.

1. évad, 1-5 rész:
Nagyon erőteljesen indít a sorozat. Nem kell Transformers szintű speciális effekteket keresni, de ami benne van az teljesen rendben van, nem az a lényege úgysem. Gondoltam, hogy majd veszít kicsit a lendületből az első pár rész után, de eddig semmi, sőt, még fokozza is az izgalmakat. És nem siet el semmit! Mindenre van (egy kis) idő, hogy kibontakozzon, és nagyon sok a fordulat, olyan is amire nem számít a néző.

1. évad, 5-12 rész:
Továbbra sem veszített lendületet a sorozat. Izgalmas, lebilincselő, van benne jópár fordulat, már-már soknak tűnik az információ, de nem estek át a ló túloldalára. “Természetesen” az első évadnak úgy lesz vége, hogy a néző alig várja a folytatást. Nyitott szálak, csavarok, minden ami kell. Kíváncsi leszek, mit tud hozni a 2. évad.

2. évad, 1-10 rész:
Wow!
A 2. évad is ugyanolyan erőteljes mint az első, és még rátesz pár lapáttal. Rengeteg fordulat, olyanok amikre számítunk, és olyanok is jócskán amikre nem. Tökmindegy, hogy remake vagy sem, nagyon is megállja a helyét. Az alacsonyabb költségvetés sajnos meglátszik a speciális effekteken, de ettől még nagyot üt a sorozat.
Az utolsó részbe aztán mindent beletettek, lévén törölni akarta a műsort az ABC. Kevés ilyen évadzárót láttam, nagyon jóra sikerült, rengeteg szálat elvarrtak, rengeteg új keletkezett.

Sok szerethető és utálható karakterrel találkozhatunk (személy szerint egy volt, akit nagyon de nagyon meg tudtam volna ütni, szerintem mindenki kitalálja ki az, aki látta a sorozatot). A színészek nagyon kitettek magukért, hitelesek az érzelmek (illetve hiányuk). Van karakterfejlődés, méghozzá nagyon durván kidolgozva. Minden adott a sikerhez…

Sajnos az ABC mindezek ellenére törölte a sorozatot, így nem lesz 3. évad.
Van azonban egy “kisebb” tábor, akik azért küzdenek, hogy a műsor újra életre keljen: Project Alice. Facebookon közlik az új infókat, érdemes rálesni néha.

Összességében a V az egyik legjobb sci-fi sorozat amit láttam, bátran ajánlom a műfaj kedvelőinek!
(Persze csak ha kibírják, hogy nincs befejezés…)

Értékelés
Színészi játék:  st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgst.jpg a.jpg
Látvány:           st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Hangzás:          st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg
Tudomány:       st.jpgst.jpgts.jpgts.jpgts.jpg
Fantasztikum:  st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgst.jpg
Akció:               st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Összhatás:       st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgst.jpg

IMDb link

Trailer: