Cowboys & Aliens [Cowboyok és űrlények] (2011)

12, Dec, 2011

cowboys-and-aliens-poster.jpg

Egy kis nosztalgia…

Kíváncsian álltam neki, hogy vajon a Vasember 1-2 rendezője, Jon Favreau vajon mit alkotott a vadnyugati témában.

A sztori egész jó, hihető, hogy miért jöttek az idegenek. A színészek is rendben vannak, igaz, Harrison Ford egy kicsit kilóg. Szegény, mintha az egész film alatt várná a Millenium Falcon-t, de az sajnos nem jön. Ettől függetlenül remekül alakít, csak az idő vasfoga már látszik a hozzáállásán is.
A díszlettel volt némi gondom, ugyanis nagyon művinek tűnik a kisváros. Mindenhol “friss föld” van, amit kb most gereblyéztek el egyenletesen. Sehol egy kis hepehupa, neadj isten a kocsik kerekeinek barázdái.
Legyalulták a terepet bulldózerekkel, hordtak rá sziácsot, felhúzták az épületeket, és ennyi. Not authentic enough, mondhatnánk.

A speciális effektekkel nincs sok gond, sajna itt is dívik ami mostanában, hogy az akció sötétben, vagy gyéren megvilágított helyen zajlik. Gyors jeleneteknél azért látszik, hogy nincs minden lény a végtelenségig kidolgozva. Ez nem egy avatár.

Az idegenek felépítése, hát, azért elég életszerűtlen. Valószínű loptak kicsit a Függetlenség Napja-ból, ugyanis eléggé biomechanikusnak néz ki a ruhájuk.

!SPOILER! !SPOILER! !SPOILER! !SPOILER!
Az meg, hogy leveted (kinyitod) a ruhád, hogy még egy pár kezed legyen, és alatta van az egyetlen gyenge pontod, ami pontosan úgy néz ki, színét leszámítva mint az emberi szív, hát, khmm… Nem lennék így hosszú életű élien.

A másik idegen felvetne pár kérdést, (hogy került ide, hogy néz ki valójában) de azon a ponton magával ragad a film, nem érünk rá agyalni, mire vége lesz pedig már elfelejtjük.
!SPOILER! !SPOILER! !SPOILER! !SPOILER!

Összességében elmondható, hogy egy kellemes kikapcsolódást nyújtó filmmel van dolgunk. Van benne minden, ami kell a jó hangulathoz: vadnyugat, cowboyok, akció, űrlények.
Nem hiszem, hogy többször nézős, így 2 nap távlatából is már homályos emlékek vannak, csak az maradt meg, hogy jó volt.

Mindenképp érdemes megnézni, a műfaj kedvelőinek is, meg azoknak is, akik csak el akarják múlatni az időt egy jobb filmmel.

IMDb link

Értékelés
Színészi játék:  st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg a.jpg
Tudomány:       st.jpgst.jpgts.jpgts.jpgts.jpg
Fantasztikum:  st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Akció:               st.jpgst.jpgst.jpgts.jpgts.jpg
Hangzás:          st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg
Összhatás:       st.jpgst.jpgst.jpgst.jpgts.jpg

Rate-O-Meter: 63%

Pro:

  • Harrison Ford
  • kavbojok
  • élienek

Kontra:

  • hamar felejthető

Trailer: